מהו גיור לחומרא

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה מה ההבדל בין גיור לחומרא כשמעיקר הדין גיור כשר אך יש מקום להחמיר וכשיש ספק מעיקר הדין אם הגיור נעשה כהלכה? גם בתהליך שעושים למבוגר וגם לילד (כי הרי גם ילד צריך לעבור אותו תהליך אם הגיור של אמא בספק כפי שהבנתי).

תשובה:

שלום רב

אם הגיור הראשון הוא כשר, ובכל זאת רוצים לעשות גיור לחומרא בדרך כלל הוא אינו חשוב כ"כ. וזה רק סוג של הרגשה טובה שעכשיו הגיור בכל מקרה הוא ודאי כשר ומהודר. אולם אם הגיור הראשון הוא בספק אם הוא נעשה כהלכה. ודאי הגיור לחומרא אינו רק לחומרא, אלא ממש חשוב ומעיקר הדין, משום שהמתגייר הוא מקסימום ספק יהודי.

לא הבנתי את שאלתך בנוגע לילד. אם יש ספק בגיור של האמא, ודאי גם הילד צריך לעבור גיור נוסף כדי לצאת מידי ספק.