כשרות פרנטל

שאלה:

מה בעניין כשרות פרנטל

תשובה:

שלום רב

ראי כאן שגם לפסח מותר.

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. התשובה של הר' זריצקי היא משנת תשע"ג!!!, יתכן מאד שהשתנה משהו, ויש להוסיף מידע שקיבלתי:
    נכתב ע"י הבן של הרב לנדא בקבוצה לענייני כשרות.
    יש פרנטל שנמכר הרבה מאוד בבתי מרקחת ואין לזה כשרות כלל.
    היות ואין לזה כשרות , התקשרתי לחברה המייצרת בחו"ל ושאלתי שהיות ואני "אלרגי" אני צריך לדעת מה בדיוק מכילה התרופה. וענו לי שהיא מכילה גם בשר בקר.
    כתוב על זה שזה מיוצר בוויניפג שבקנדה.
    יש רבנים (בעיקר רבנים שאינם חסידים) שיתירו מהסיבה שזה רק בליעה ולא דרך אכילה…
    אבל לא נראה לי שיש כאן מישהו שמעוניין להכניס לגופו בשר טרף לגופו גם אם זה דרך בליעה. וד"ל.
    בפרט שיש פרנטל עם כשרות טובה.
    שבוע טוב

  2. ביררתי את הדברים אצל הרב לוינגר המתמחה בכשרות תרופות והשיב לי כך:
    פרנטל הוא כינוי לתערובת ויטמינים האמורים לסייע לאשה בהריון.
    השאלה מאיפה מגיעים הויטמינים שחלקם צריכים כשרות. יש יצרנים שאצלם כשר ויש אחרים שלא.
    כלומר אין כאן שקר כמו שכתבו כאן לפני וכדומה, כמו שאין הכרח שזה לא כשר, פשוט בכל חברה יש מרכיבים אחרים ויש לחפש עם כשרות.

  3. ואם זה לא כשר צריך כשרות בבליעה? בנטל"פ? בביטול בשישים , או שאין כאן ביטול

    יש אכן תחליף על פניו של "אלטמן" עם עד"ח
    אבל אני שואל בבקשה בכוונה על התרופה הזו

    בפרט שאם כן בכל תרופה אצטרך לברר על כל רכיב…