הכנסת ספר תורה בספירת העומר

שאלה:

שלום רב.
משפחה שהשלימה כתיבת ספר תורה ע"י סופר סתם. אך את התהלוכה והסעודה רוצים לעכב לאחר חג פסח [כחודש וחצי בערך] כי יותר נוח אז לארגן את התהלוכה והסעודה, וזה גם מסתדר יותר לחלק מהמשפחה, וגם מזג האויר יהיה פחות קר..
א. האם מסיבות אלה מותר לעכב את הכנסת הספר תורה לבית כנסת למרות שהוא מוכן, או שיש בזה ביזיון לספר תורה או בעיה אחרת?

ב. האם יש בעיה להכניס ספר תורה במהלך ספירת העומר בגלל התהלוכה המלווה במוזיקה והמוזיקה בבית כנסת?

תודה וישר כח.

תשובה:

שלום וברכה

לא נראה שיש בעיה לעכב את הכנסת ספר התורה.

מותר לעשות סיום ספר תורה בימי ספירת העומר ולהכניסו ברוב שירה וריקודין לכבודה של תורה (הלכות חג בחג פ”ו הערה 36 בשם הגריש”א, וכן מבואר בשו”ת קרן לדוד סי’ קי”ט אות ב’.)