תשלום תפילת מנחה לאישה

שאלה:

קיבלתי על עצמי בל"נ להתפלל מנחה לזכותו של מישהו, אני מתמידה בזה כבר שבוע, והיום לצערי שכחתי, השאלה היא האם מותר לי להתפלל 2 שמונה עשרה מעריב, והאם זה נחשב לי לתשלומים על הקבלה שקיבלתי בל"נ. יש לציין שבד"כ אינני מתפללת מעריב, והתפילה היחידה מלבד המנחה שקיבלתי הוא ברכות השחר וקר"ש (אם לילדים קטנים)

תשובה:

שלום רב

תוכלי בהחלט להתפלל ערבית פעמיים ולהשלים בכך את תפילת מנחה.

אגב נשים אשכנזיות חייבות להתפלל שחרית ומנחה כמו הגברים, כמבואר במשנה ברורה בסי' קו. גם אם יש לה ילדים קטנים.

שבת שלום ובהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. גם לאשכנזים שאשה חייבת בשתי תפילות.אין הכוונה לכל תפילת השחר אלא רק לתפילת העמידה. ונכון שתאמר גם קריאת שמע משום קבלת עול מלכות שמים. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.