עלות פתיחת סתימה בצינור חיצוני

שאלה:

דירה שכורה בבניין שבו נסתם צינור חיצוני האם משלם את הפתיחה השוכר או המשכיר ובבניין זה נמצאות גם יחידות דיור בנות חדר א' ליחידה האם וכיצד יחלקו את החשבון בין כולם

תשובה:

המנהג היום שכל תיקון בגוף הדירה משלם המשכיר ותיקון שנובע מהשתמשות משלם השוכר ובנדון השאלה נחלקו הדיינים דעה א' משלם המשכיר כיון שא"א להצביע שהשתמשות השוכר היא שגרמה ועוד יש להוסיף שלפעמים הסתימה נובעת לא מזריקה חד פעמית אלא מהצטברות מתמשכת וזה נחשב כבלאי בגוף הבנין , דעה ב. השוכר משלם כיון שסתימה בדרך כלל נובעת מהשתמשות וחלק ההשתמשות מוטל על השוכר לכן עליו לשלםאף שאין ידוע שמקרה זה הוא מההשתמשות שלו

ב.

בשאלה זו המשכיר בנה על הגג 3 יחדות דיור בנות חדר וא"כ איך נחשב את החלוקת התשלום

תשובה:

כיון שעכשיו לא מזמן רחוק בנה המשכיר א"כ יש ספק שהפועלים גרמו את  הסתימה ולכן יש להכניס בספק גם את המשכיר כא' המשתתפים בספק גם לדעות הנ"ל שהחיוב על השוכר . ותשלום השוכרים של היחידות הוא לאחר שנחלק את סכום העלות למספר השכנים נחשב שוב את כל א' מהשוכרים כ40% מתשלום של א' מהשכנים

 הרב ממרקובסקי הרב שובקס