הלוואה בריבית בהיתר עיסקא

 שאלה:

הלוואה שניתנת בהיתר עיסקא כמה הראוי לקצוב את הריבית שבה והאם אפשר לכתוב בה קנס ואיך ראוי להכריח את המקבל לשלם

תשובה:

בהוראת הרבנים הרב פישר והרב קרליץ אין ראוי לתת ריבית יותר מ12%  מפני שקשה למקבל לעמוד בכך ,לכתוב קנס על האיחור קשה מבחינה הלכתית כיון שיש בזה בעיא של אסמכתא והיותר ראוי להכריחו לשלם הוא באופן שאם מאחר לשלם יהפוך הריבית שהיה צריך לשלם לחלק מהקרן ויקבל עליו מתחלה תנאי זה בפני עדים בקנין

הרב מרקובסקי והרב שובקס