לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עליה לקבר בשנה הראשונה

שאלה:

א. האם בשנה הראשונה לאבל, מלבד העליה לקבר ובשלושים, אסור בכלל לעלות לקבר גם בלי לבקש בקשות- רק להתפלל לעילוי הנשמה או לשים אבן או להדליק נר ?
ב. מה לגבי הימים בשנה שנוהגים ללכת לבית העלמין כמו תשעה באב, חודש אלול וערב יום כיפור, האם בשנה הראשונה מותר ללכת, ואם כן מה אומרים על הקבר.
ג. במקרים שלעיל, אם עולים לקבר, האם אומרים את הברכה… אֲשֶׁר יָצַר אֶתְכֶם בַּדִּין ….
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שלא עולים לקבר בשנה הראשונה מלבד במועדים הקבועים, גם לא בערב ראש השנה ותשעה באב [בתשעה באב עולים לקברים סתם, לאו דוקא לקברי משפחה]. מי שמרגיש צורך מיוחד וקשה עליו הדבר יכול לעלות ולומר רק תהילים, אבל לכתחילה יש לשמור על המנהג.

הברכה אשר יצר אתכם בדין אינה קשורה לקבר מסויים, כל מישלא ראה קברי ישראל שלושים יום אומר אותה.

בשורות טובות.