תולעים בקמח

שאלה:

ניפיתי כ 50 קילו (בכמה עונות) קמח ושמרתי את כל הפסולת ולא מצאתי שום דבר ולפי זה היה נראה שאם רואים מלמעלה שהקמח נקי או על פי מדגם שמיותר לנפות.

תשובה:

שלום רב

השאלה הזו אכן ידועה, בזמנינו לרוב לא מוצאים קמח, ואף על פי כן ההוראה לא להקל בענין, כיון שהקמח מעצם מהותו מאוד מתליע, אלא שכאשר הוא מאוחסן טוב וטרי הוא בדרך כלל נקי, אבל לעולם לאתדע אם לא קנית עכשיו בדיוק חבילה ישנה יותר או שהיתה במקום חם יותר וכו' במהלך שרשרת המזון. לכן אין להקל בדבר.

ערב טוב.