פרווה בכלי חלבי לאחר בשר

שאלה:

שלום. האם מותר לאפות פופקורן במיקרוגל חלבי בתוך שקית שנפתחת תוך כדי פעולת המיקרו, כשלא ניקו את המיקרו לפני, בתוך שש שעות לאכילת בשר?
אשמח לדון מהצדדים הבאים:
א. לכאורה ריחא מילתא במיקרו שהוא קטן, אז מגיע טעם ואולי ממשות לתוך הפופקורן.
ב. לכאורה הטעם בטל בשישים, שמסתמא יש שישים בפופקורן נגדו, אך האם מותר לעשות כן לכתחילה?
ג. בש"ך יו"ד על סימן פ"ט כותב שלרמ"א מותר לאכול פרווה שבושל בכלי חלבי לאחר אכילת בשר, גם כשהייתה קצת ממשות בכלי, ובפת"ש כתב שאפילו כשאין שישים כנגד הממשות, לעומת הבל"י שכתב שרק כשלחלוחית טוחה על פניו מותר, ובכה"ח כתב כבל"י, אך בילקו"י כתב שלאחר נטילה והדחה מותר לאכול את הפרווה גם כשהטעם לא בטל, וא"כ האם דין זה דומה לכאן, שגם כשלא בטל בשישים, מותר כיוון שהוא רק ממשות.
ואולי יש צדדים נוספים. תודה.

תשובה:

שלום רב

כתבת נפלא ונתקיים בך "שאלת חכם תשובה שלמה"…

יום נעים.