סוכה על עמודים מעל 5 מטר

יש לנו שכן שבנה סוכה מעל 5 מטר והעמודים שלו מפריעים לשני המשפחות שגרות מתחתיו.
יש לו אישור מהעירייה אבל אין לו אישור של 75% מהשכנים להקים את העמודים האם לאחר בניית העמודים מותר לנו לבקש ממנו שיוריד את העמודים לאלתר?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל שמדובר לסוכות בלבד, הוא לא זקוק להסכמת 75% מהשכנים ולא ניתן למנוע ממנו אלא אם כן מדובר בהפרעה משמעותית.

ככל שמדובר ממרפסת בבנייה רגילה, הוא אכן זקוק להסכמת השכנים. וככל שאין הסכמה ניתן לדרוש ממנו להרוס.

כאשר מדובר עם שכנים, רצוי מאוד לשמור על יחסי שכנות טובים ולא למנוע הרחבה או בניית מרפסת לסוכה, אלא אם כן מדובר בהפרעה משמעותית ביותר. כאשר חושבים כמה העמודים מפריעים, יש לחשוב גם כמה יפריע להיפגש יום-יום עם שכן כועס. ואם לא כדאי לסבול את ההפרעה מהעמודים בכדי לחסוך את ההפרעה מיחסי שכנות לא טובים.