נחתם חוזה ונודע שאישרו לבניין תמ"א 38

בס"ד, שלום.
מכרנו דירה, חתמנו חוזה וקיבלנו מקדמה. כעת מתברר שאישרו תמ"א 4 לדירה וממילא עלה ערכה.
האם מותר לחזור בנו מהמכירה?
במקרה שמותר, האם צריך לשלם פיצויים ע"ס 10% כפי שכתוב בהסכם?
תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל הנראה ישנה טעות בשאלה. תמ"א 4 עוסק בתכנית לבניית נתב"ג. ככל הנראה מדובר בתמ"א 38 לחיזוק מבנים מפני רעידת אדמה.

אם אישרו תמ"א 38 לאחר החתימה על החוזה, הרי זה ריווח של הקונה בלבד והמוכר אינו רשאי לחזור בו אפילו לא במחיר פיצוי של 10%. אם אישרו לפני החתימה על החוזה, או שבשעת החוזה היה ברור שהולכים לאשר וכבר אז המחיר היה גבוה יותר, לכאורה, המוכר צריך לתת לקונה לבחור בין שתי אפשרויות: לבטל את העסקה ללא פיצויים או לעדכן את המחיר בהתאם למקובל בשוק.

מקורות:

עיין בקובץ מקבציאל ל עמוד שעה-ז.