השכרת אולם לחתונת גוי בתשעת הימים

שאלה:

רוסיה גויה וישמעאלי רוצים להתחתן באולם כשר בתשעת הימים האם יש מניעה מבחינה הלכתית לאפשר זאת ??והאם חוששים לאורחים יהודים שיבואו בעקבותיהם…?

תשובה:

שלום רב

מותר לגויים להתחתן בתשעת הימים, באופן כללי אסור ליהודי לאכול בחתונה כזו כמבואר בשו"ע בסי' קנב, זה לא קשור דוקא לתשעת הימים… מסופקני אם יש לחשוש כאן למראית העין שאנשים יחשבו שיהודי מתחתן כאן, שכן בנקל ניתן לברר מי הם החתן והכלה. כמובן יש להמנע מלהשתמש במלצרים יהודים באירוע כזה שכרוך בהרבה מוזיקה ושמחה.

בנוגע לכך שיהודים יכשלו בכך שיבואו, מעיקר הדין אין איסור לפני עיוור לא תתן מכשול באופן זה, שכן המשכיר עושה עסק עם הערבי ואינו אחראי למה שאותו ערבי יעשה באולם, ראה בדומה לכך כאן.