אכילה בבית הכנסת

שאלה:

שלום לרבנים מה ניקרא שעת הדחק בסימן קנא להיתר לאכול בבית מדרש? אשמח למקור תודה רבה אני ספרדי

תשובה:

שלום רב

למעה המנהג הוא שבכל אופן בו ההמנעות מהאכילה או השתיה תפריע ללימוד נהגו לאכול ולשתות, ראה דעת תורה למהרש"ם שם, ובמשנה ברורה ס"ק ה, וע"ע פסקי תשובות שם.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בספר הליכות עולם חלק א הביא דברי הכף החיים בזה ולא קיבל דבריו. וז“ל וראיתי להכף החיים (שם ס"ק יג) שכתב שכיון שהלבוש והא"ר פסקו כהרמ"א להקל אף שלא בשעה"ד, אע"פ שמרן ס"ל דדוקא מדוחק התירו, מ"מ כיון שיש לפרש לשון מדוחק דהיינו שלא יתבטלו מלימודם לכן יש להקל לת"ח לאכול ולשתות אם נצרכים לכך כדי שלא יתבטלו מלימודם. ואין דבריו מחוורים. עכ“ל