תשלום חובות מכספי מעשרות

שאלה:

האם אדם שנקלע לחובות גדולים ומתחיל להתאושש יכול לשלם חלק מחובותי מכספי המעשרות? בעיקר כשהמלוווים הם אברכים והמתנה לכספם שיוחזר קשה להם מאוד. אם הלווה יוכל להחזיר מכספי המעשרות המלווים האברכים יראו את כספם הרבה יותר מהר.

תשובה:

שלום רב

לא ניתן לפרוע חוב מכספי מעשר, אבל מה שתוכל לעשות, אם אין לך כסף כדי צרכיך והחובות לוחצים אתה פטור ממעשר מכאן ולהבא, ובמקום להפריש מעשר מהכנסותיך תוכל לפרוע את חובותיך. אבל לא מכסף שכבר הופרש לצדקה.

שיהיה תמיד שפע!

מקורות:

הרחבה על כך ראה כאן.