להפסיד זמן קריאת שמע ותפילה לצורך פרנסה

שאלה:

שלום רב
שאלתי, בגלל סוג עבודתי אני עובד לילות ולכן הולך לישון בסביבות 3 לפנות בוקר ומתעודד בסביבות 11 בבוקר
ידוע לי שאסור להניח תפילין בחוסר נקיות, ואכן אני הולך באופן טבעי לשירותים רק בס ו11 -12 לפנ"צ. מה קורה מבחינת תפילה והנחת תפילין, אני מבין שאני צריך להניח תפילין רק אחרי שאני בשירותים? האם כך אכן הדבר? גם אם אני מפסיד תפילה במניין?

תשובה:

שלום רב

ברור שלא ניגשים לתפילין ותפילה בלא ללכת לשירותים ולהתנקות כראוי, גם אם מפסידים תפילה במנין.

אבל זו השאלה הקטנה!!

הבעיה הגדולה היא שאתה כל יום מפסיד זמן קריאת שמע וזמן תפילה!! קריאת שמע אחרי הזמן אין בה קיום מצות התורה! דומה הדבר לאדם שלא אוכל מצה בליל הסדר או לא שומע שופר בראש השנה! להפסיד כל יום מצוה מהתורה זה הרבה יותר מחבל מאוד מאוד. גם תפילה היא מצוה דרבנן ואחרי הזמן מפסידים קיום מצות תפילת שחרית! דומה הדבר לאדם שלא נוטל לולב בחול המועד סוכות, או לא מדליק נרות חנוכה, אין כל הבדל! אתה חייב לסדר את היום שלך באופן כזה שיאפשר לך להתפלל בזמן וכראוי.

בהצלחה רבה מאוד.