בדיקות בשבעה נקיים / המתנה בין רחיצה לבדיקה

שאלה:

לשיטת הרב עובדיה זצ"ל
1. אשה מחוייבת לעשות 2 בדיקות ב7 נקיים. עד מתי בבוקר אישה יכולה לבצע את הבדיקה של השבעה נקיים? עד חצות יום?
2. האם לכתחילה, חתן יכול לעשות רק העראה כאשר הזרע ייכנס לגוף האישה וזאת בכדי שהכלה לא תיהיה אסורה עליו (במידה ולא תראה דם)?
3. האם חייב להמתין בין השטיפה של אותו מקום לבדיקה בזמן הפסק בטהרה וב7 נקיים?

נא להשיב לשיטת הרב עובדיה זצ"ל.

תשובה:

שלום רב

  1. לכתחילה בודקים בבוקר אחרי שקמה ממיטתה, ולפני בין השמשות סמוך לשקיעתהחמה. כמובן שאם שכחה ונזכרה בשעה מאוחרת יותר בבוקר תבדוק אז. הלכה זו מובאת בבית יוסף סי' קצו והיא נכונה לכל עם ישראל.. החשיבה כאילו בכל דבר יש שתי תורות היא מוטעית..
  2. אין לעשות זאת. גמר הביאה יש לו משמעות רבה לכל ענין הנישואין והקשר בין בני הזוג, ידועים דברי חז"ל שאין האשה כורתת ברית אלא למי שעשאה כלי. יש לעשות את כריתת הברית כמו שצריך ובעזרת ה' תראו רק טוב.
  3. לכתחילה יש להמתין 10 דקות לפחות, אבל אם הזמן לחוץ מאוד [שכבר עשו בדיקה ויצא לא טוב ורוצים לעשות שוב והשקיעה מתקרבת, אפשר להסתפק בדקות ספורות. כאשר לא עשו הפסקה בכלל נחלקו פוסקי זמנינו אם הבדיקה כשרה בדיעבד. ראה כאן כמה תשובות מפורטות בענין זה. אגב בשבעה נקיים אין טעם בשטיפות, רק בהפסק טהרה.