קופת גמל שלא במסלול הלכה

שאלה:

שלום,

רציתי לשאול האם מותר ע"פ ההלכה להשקיע בקופת גמל במסלול רגיל בתוכנית חיסכון לכל ילד של ביטוח לאומי? בררתי הרבה ובמסלולים הרגילים יש הרבה יותר תשואות מהקופות של ההלכה. תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בקרנות השקעות יש שני סוגי בעיות א: השקעה בעיסקאות של איסור כמו חילול שבת וימים טובים חמץ בפסח ועוד איסורים רבים חס ושלום. ב: השקעה באופן שיש בו חשש איסור ריבית שהוא איסור חמור ביותר, לכן אין להשקיע בקרן שאין עליה פיקוח הלכתי.

ובוודאי שזכות המצווה תעמוד לכם לראות רוב נחת מילדיכם.