נדרים

שאלה:

בס״ד
שלום כבוד הרב,
לפני כמה זמן אמרתי בקול שאני לא מתחפשת השנה בפורים (בלי נדר) כי חשבתי שהשנה החברות שלי לא יתחפשו.
אבל יתברר שהם מתחפשות ואני מתחרטת על זה שאמרתי שאני לא מתחפשת, (כשאמרתי את זה ידעתי שזה יהיה נדר)
אבל בכל זאת רציתי לשאול האם זה נדר ואסור לי להתחפש השנה?

תשובה:

שלום רב

אם כשאמרת זאת התכוונת לנדר, כפי שאני מבין מהסיפא של דבריך, יש לעשות התרת נדרים. להבא נדר אינו משחק! יש להמנע לחלוטין מלנדור.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    לא עשיתי את זה בתור נדר אלא פשוט חשבתי שהשנה אני לא יתחפש אבל ידעתי שזה נדר כי לא אמרתי בלי נדר. האם עדיין צריך לעשות התרת נדרים?