האם מותר לחתן ספרדי לגעת בכלתו לפני שמגיעים הביתה?

שאלה:

לשיטת הספרדים שלא עושים חדר יחוד האם מותר להצטלם בקירוב קודם שמביאה לתוך ביתו?

תשובה:

שלום רב,

מותר להצטלם בקירוב משום שמותר גם לדגת בכלה לפני שמגיעים הביתה. אמנם בספר בית חתנים (הגר”מ פנירי, ח”ב עמוד רצב) העיר שלכאורה אסור לחתן לגעת בכלתו עד שיגיעו לביתם. ומה שמנהג האשכנזים גם בדרך לחדר יחוד לתת יד לכלה, הוא משום שלא יהיה הפסק בין הברכות לחדר יחוד. אולם להלכה נראה כי מאחר שהוא כבר מותר בכלתו ואינו אסור ליחוד ובכל רגע יכול לכונסה לביתו, אין איסור בכך. וראה עוד כאן בנושא.