גוי שמוכר בכשרות הבד״ץ האם חייב לימכור חמצו?

שאלה:

שלום רב
גוי שמוכר בחנות שלו מאכלי כשר וכל הדברים חתומים עם הבד״ץ, האם חייב לימכור חמץ שלו (של חנותו) בערב פסח?
מה הדין אם מוכר גם דברים שאינם בחותם הבד״ץ?
האם יכולים ליקנות ממנו אחר החג?
תודה. מימון

תשובה:

שלום רב

חמץ של גוי לא צריך למכור [למי אתה מציע אגב שימכור, לגוי אחר? במה הוא עדיף עליו?], ואפשר להשתמש בזה לאחר הפסח. אלא שיש לוודא שאכן החמץ היה שלו ובחנותו לפני החג ולא קיבל אספקת סחורה מיהודי במהלך החג…

אגב, הרבה אנשים נוהגים ללכת במוצאי החג לרכוש סחורה כזו בעיר העתיקה בירושלים..

בהצלחה