אמירת יג מידות של הש”ץ יחד עם הציבור

שאלה:

כשמגיעים לפסוק "ויעבור", צריכים כל הציבור לומר תיבות "וַיַּעֲבֹר ה' עַל-פָּנָיו וַיִּקְרָא" בלחש, והשליח ציבור אומרן בקול רם, ואחר כך אומרים כל הציבור יחדיו בקול רם: "ה' | ה' אֵל רַחוּם וְחַנּוּן" עד "נֹשֵׂא עָוֹן וָפֶשַׁע וְחַטָּאָה וְנַקֵּה", וכן המנהג.‎
כך מובא בתורת המועדים ובילקוט יוסף , שאלתי היא האם שליח הציבור צריך לענות בקול רם יחד עם הציבור מילה במילה או שהוא ממתין מעט שהציבור יענה ואז עונה אחריהם , אך כך יוצא שהוא מסיים לבד .
האם זה עדיין נקרא בציבור או זה נחשב ליחיד .
נשמח לתשובה ברורה עם מקורות בנושא כי לא מצאנו

תשובה:

שלום רב

ודאי השליח ציבור אומר יחד עם כולם, פוק חזי מאי עמא דבר… אין כל סיבה שימתין.

בהצלחה