שבועה לא לשתות משקאות חריפים

שאלה:

שלום, במצב של כעס נשבעתי בחייו של החבר שלי שלא אשתה יותר אלכוהול מכל סוגיו. רק לאחר כמה ימים אמרו לי ששבועה זו תופסת גם על יינות כולל יין קידוש. מאחר וקידוש הוא דבר חשוב במשפחתי ואיני יכולה לוותר עליו אני רוצה להתיר את השבועה. כיצד ניתן לי לעשות זאת?

תשובה:

שלום רב

הקידוש הוא דבר חשוב לא רק במשפחתך אלא אצל כל העם היהודי, כפי ששאר מצוות התורה חשובות עד מאוד והן תכלית קיומנו ותכלית העולם כולו…

אם את שומעת מאדם אחר את הקידוש את לא חייבת לטעום מהיין.

אולם לעצם הענין מאוד לא טוב לנדור, כתוב בחז"ל דברים חמורים על מי שאינו מקיים את נדריו ולכן יש להמנע לחלוטין מלהשבע, וכדאי לעשות התרת נדרים אצל רב בית הכנסת ועמו עוד שני דיינים.

שבוע טוב