יש קונה עולמו בשעה אחת

שאלה:

בס"ד
שלום רב!
האם יהודי חילוני גמור שרוב חייב חייל שבתו ולא הניח תפילין.
האם יהודי כזה שהתחיל לשמור שבת… ולהניח פעם אחת תפילין ותקופה מאוחרת אחרת חודש ניפטר. ( חרטות לפני פטירה)
האם זה מספיק לו על מנת להיות בגן העדן ? או יש לו סיכוי להיות בגן עדן.
מה דינו ? ( כמובן על פי ההלכה)
האם יהודי זה יורש גהנום?
מה היהדות אומרת על כך…

תשובה:

שלום רב

חכמים אמרו יש קונה עולמו בשעה אחת, וידוע המעשה ברבי אלעזר בן דורדיא שעשה כל עבירות שבתורה וכשהתעורר לתשובה בכה ובכה עד שיצאה נשמתו, יצאה בת קול מן השמים ואמר אשריך שאתה מזומן לחיי העולם הבא. כמובן הכל תלוי במהות החזרה בתשובה, החרטה האמיתית הקבלה לעתיד הצער על החטא. כמו כן יש עבירות שהחזרה בתשובה עצמה מכפרת ויש שעם המיתה וכו'. אנחנו לא בוחנים כליות ולב, ולא יודעים מתי החזרה כנה ואמיתית ומתי יש קבלה לעתיד חלקית בלי חרטה וכו'. אבל בכל מקרה כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, ולאחר כפרת העוונות מגיעים לחיי העולם הבא. באופן כללי הקב"ה לא מקפח שכר שום בריה וגם אם רובו עוונות יקבל שכר על מצוותיו.

כל זה אינו חשוב לגבינו, מה שחשוב לנו שאנחנו יכוליםן להועיל לו, ולעשות מעשים טובים לעילוי נשמתו!

אדם שאומרים אחריו קדיש, לומדים משניות, ומתחזקים במצוות לעילוי נשמתו, זוכה לעילוי נשמה ושכר נצחי.

בשורות טובות.