7 נקיים לאחר כתם שהתברר ככתם הריוני

שאלה:

שלום.
אשתי בזמן האחרון נתקלה בהרבה דמים חומים, פעם אחת הרב התיר,
ואחרי זה היה שטף של דם (חום),
לאחר שלושה ימים הפסיק והיא ספרה 7 נקיים כשביום השישי היה כתם ולהלן פסיקת הרב בנוגע לכתם שהיה באותו יום(שהיה בצבע חום):

הבדיקה בבוקר – אוסרת, כיוון שרואה שארית של דם ישן
הבדיקה בערב – מותרת.

הרב הורה להתחיל לספור נקיים שוב.. אך כרגע 4 ימים לאחר מכן התגלה שהדם נובע עקב הריון ולאחר בדיקת רופא אין בעיה בהריון (שלב ראשוני).
שאלתי היא – אשתי צריכה לסיים את הספירה ביום ראשון.
האם ניתן להקל ושהיא תטבול היום.. יש לציין שאנחנו כמעט שומרים נגיעה.

בברכה,
שבת שלום ותודה רבה

תשובה:

שלום רב

הסיבה לכתם אינה משמעותית ביחס להלכה, אם הכתם הוא דמי והוכרע לאיסור, אין הבדל אם הוא בא מחמת וסת או בגלל שינוי הורמונלי הנובע מההריון, דימום מהרחם תמיד אוסר. כך שיש לשמוע להוראת הרב. מה שצריך לעשות מכאן ולהבא כיון שיש נטייה לכתמים, ללבוש בגד תחתון כהה כל ימי הטהרה כדי שלא יהיה בעיה של כתמים, ובשבעה נקיים לא לבדוק פעמיים ביום אלא רק שלוש פעמים, ביום הראשון בדיקה אחת, ביום השלישי וביום השביעי, בדיקות אלו לעשות כהלכה, ובהנחה שהכל יצא טוב תוכל לטבול לאחריהן.

בהצלחה רבה ותמיד לזכור שלפום צערא אגרא, כלומר, כפי גודל הקושי והאכזבה כך יגדל השכר מקיום המצוה, ובעז"ה תזכו ללידה קלה וילד בריא ורוב נחת.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1