חרקים במכונת אייס קפה

שאלה:

שלום וברכה,
שמעתי מפי אדם העוסק במכונות "אייס קפה" למיניהם שהמשקה עצמו מלא "ג'וקים". הוא בודק אותם כל 6 חודשים וטוען שמכונות עצמם לא נקיות והמנוע חם ולכן מתרבה שם יצורים למניהם. היות והאדם עצמו לא "נגוע" בדבר זה נשמע לי הגיוני. האם מותר לשתות אייס קפה ואם כן מאיזו סוג?

תשובה:

שלום רב,

המשקה הנכנס לכוס. עובר סינון מיוחד. החרקים נמצאים בכל מקום אולי במכונה. לא בקפסולות ולא בקפה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לא מדובר בקפה חם שעשוי מקפסולות. מדובר במשקה קפוא, על בסיס אבקת 'אייס קפה' עם חלב. אין אפשרות לסנן משקה כזה מתולעים כי זה יוצא סמיך כמו גלידה.

  2. הרב לא אמר שצריך לסנן, אלאשאם תסננו תוכלו להווכח שהחרקים אינם נכנסים לכוס. אני לא בטוח שזה עושה תיאבון, אבל אין איסור…