אפיית פרווה על נייר אפיה בתבנית בשרית שאינה בת יומה:

שאלה:

שלום רב.
אפיית פרווה על נייר אפיה בתבנית בשרית שאינה בת יומה:
לדעת הרמ"א ,שאין לבשל (/לאפות) פרווה בכלי בשרי ואפי' שאינו בן יומו ע"מ לאכולו עם חלב, האם יהיה מותר לכתחילה לאפות פרווה המונח על נייר אפיה בתבנית בשרית שאינה בת יומה? כלומר, האם אפשר לומר שהנייר אפיה חוצץ בין המאכל לבין התבנית וממילא אי"ז נחשב שנאפה בתבנית בשרית? (כמובן שהתנור הבשרי – נקי ואינו בן יומו)

תשובה:

שלום רב

נייר אפייה סופג ומעביר טעם ולא נראה להקל, אבל נראה שיש להקל בזה בנייר כסף מצופה היטב, כיון שמגע יבש אינו מעביר טעם, ובתבנית כזו שאינה בת יומה אין לחשוש לסברא שמא הנייר כסף בטל לתבנית וכו'.