תרומת זרע לרווקה מגוי

שאלה:

שלום רב,
אני פונה אליכם לגבי שאלה הלכתית בנושא תרומת זרע,
אני רווקה ובשל עניין רפואי החלטתי להביא ילד בתרומת זרע בתהליך של הפרייה, חשוב לי מאוד שהנושא יהיה בהלימה להלכה ולכן רכשתי זרע של נוצרי לאחר בדיקה מעמיקה של הנושא.
המליצו לי לעלות את השאלה גם דרך אתר זה ע"מ לוודא אם אני צריכה משהו כדי שלילד לא יהיו בעתיד בעיות חיתון וכד'.
אשמח להתייחסותכם אם זה מאושר הלכתית ואם אני צריכה לוודא משהו מסוים או דגשים שחשוב שאדע בתהליך זה.
תודה רבה מראש,
בברכה,

תשובה:

שלום רב,

עצם הנושא של תרומת זרע לרווקה יש נידון האם זה ראוי או לא. כלומר, לא מהפן ההלכתי אלא מהפן האתי וההשקפתי אם זה ראוי שבחורה שאינה נשואה תביא ילד באופן הזה. אבל מהפן ההלכתי לאחר שילד נולד אין לו כל בעיה הלכתית כלשהו. למרות שאין יודעים מיהו אביו. כפי שביארנו בהרחבה כאן, שאין בזה חשש של דין שתוקי, או חשש משום קבוע. אולם באופן שאת מציעה שתורם הזרע הוא גוי, ודאי שאין כל בעיה הלכתית כלשהי.