לתרומות לחץ כאן

בצל שנחתך בסכין בשרי על קרש חיתוך חלבי

שאלה:

בצל שנחתך בסכין בשרית על קרש חיתוך חלבי וטוגן במחבת חלבי עם שמן ועורבב בכף עץ חלבית (כל הכלים אינם בני יומם).
מה דין מחבת הכף הסכין וקרש החיתוך?
מה דין הבצל?
(לאשכנזים)

תשובה:

לגבי הקרש חיתוך נהגו להקל, שאף שדוחק הסכין אוסר את הבצל [כבר בחיתוך עוד לפני הטיגון] לענין הקרש חיתוך והסכין הקלו, ראה ס' דבר חריף פרק א סעי' יג. הכף נאסרת וטעונה הכשרה. בנוגע למחבת כבר עניתי בתשובה קודמת.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל