אוכל בכשרות שאינה מהודרת

שאלה:

שלום,
האם יש בעיה לאכול אוכל שהוכן ע"י אשה דתית (שאינה מקפידה על כשרות והכשרים כמוני- לדוג' אוכל בשרי שהוכן לשבת, אורז שלא בטוח שנברר כהלכה וכו'). אם אני לא אוכל את האוכל שהיא מכינה הדבר יפגע בה.
האם הכשר מהודר הינו החמרה או מעיקר הדן. כיצד לנהוג?

תשובה:

שלום רב

במוצרי בשר ודאי יש צורך בכשרות מהודרת ואין מקום להקל. במה שנוגע לירקות מבושלים וכו', אם תלמד כיצד לעשר תוכל לעשות זאת, ובזה בעצם אתה נמנע מכל הבעיות, גם באורז שלא נברר כהלכה יש מקום להקל בדיעבד, הוא בגד מיעוט המצוי שבדיעבד אינו נאסר.

כמובן כל זה בדיעבד גמור ובשעת הדחק ממש, כיון שיש גם שאלות על הכלים וכו'.

בהצלחה רבה.

מקורות:

על סדר הפרשת תרומות ומעשרות ראה כאן.