ילדים שנולדו מאיסור סוטה לבועל

שאלה:

בס"ד
ישנו פוליטיקאי לשעבר מפורסם בארץ
שממה שהבנתי היה בקשר אישי עם אשה פרודה שעוד לא התגרשה,
ואחרי גירושיה וגירושיו הם התחתנו והביאו ילדים אע"פ שהיא אסורה לבעל ולבועל,
האם הילדים שלהם הם ממזרים מדרבנן?

תשובה:

שלום רב,

ראשית אל תאמין לשמועות… אבל הלכה למעשה מאחר שאיסור לבועל הוא איסור לאו או גם לא לאו אלא איסור דאורייתא שנלמד מונטמאה (ראה תוס' יבמות ג,ב ד"ה לפי) לכן ודאי שילדים שנולדו באיסור כזה אינם ממזרים. וגם לא ממזרים מדרבנן, משום שרק במקום שתיקנו חכמים שיהיה ממזרות דרבנן יש מושג כזה, אבל במקום שלא מצאנו שתיקנו אין כל ממזרות. והילדים בכל מקרה כשרים לחלוטין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כוונתך מן הסתם לתוספות בדף מט,ב. כי התוס' שהזכרת כלל לא ברור שלזה כוונתם. כלומר, ללא דבריהם בדף מט, היה ברור שכוונתם רק לקנס של חז"ל שמי שהלך בעלה למדינת הים ונישאת וכו', אבל לא בסתם סוטה.