האם אפשר לתת גט לאישה בלי בית דין

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
האם בעל שרוצה לגרש את אישתו יכול להביא עימו 3 אנשים לבית לכתוב לה גט בפניה ולתת לה שלא בבית דין ?
האם זה תופס ?

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין זה אכן תופס. אחד סופר ושני עדים שיתחמו ויראו את המסירה זה מספיק. אבל לא ברור כלל שהגט יהיה כשר. יש הררי הלכות בגיטין, ואתה מציע לקצר הליכים באופן זה, צריכים לדעת איזה שמות וכיצד לכתוב את השמות בגט, בנוסף לעוד הרבה מאד הלכות שישנם בגט, לא סתם אמרו חז"ל כל מי שאינו יודע בטיב גיטין שלא יהיה לו עסק עמהם. פוסקים רבים משך הדורות נהגו לצום ולהתפלל ביום שהם נתנו גט, כדי שלא תצא תקלה תחת ידם. אתה מציע לתת גט באופן זה???!!!