עבודה במשטרה בשבת

שאלה:

שלום,
הציעו לי עבודה במשטרה בתפקיד מנהלי בשכר טוב יותר ממה שאני היום,במהלך הראיון אמרו שיכול להיות מצב שבשבת אני אוקפץ רק במקרה של הצלת חיים ופקוח נפש.
האם מלכתחילה מותר לי להיכנס לעבודה כזו ?

תשובה:

שלום רב,

זה נראה לי קצת בעייתי. כלומר, ודאי שאם העבודה במשטרה מאלצת אותך לעבוד בשבת מידי פעם כשיש חשש לפיקוח נפש, זה מותר לכתחילה. אולם אני לא בטוח שהם אכן עובדים בשבת רק באופנים המותרים מצד פיקוח נפש. לכן יתכן שודאי לכתחילה יהיה אסור לך להכנס לסיכון כזה. אבל מאחר שאני לא בטוח במציאות שנראית לי. כדאי לשאול רב המכיר את הנושא מקרוב

בהצלחה