מתנה להורים בשנת אבל

שאלה:

לכבוד הרבנים הנכבדים,
1. מותר לתת מתנה להורים הנמצאים בשנת אבל?
2. אורח המוזמן לאירוע צריך לכסות במתנה שמביא את מחיר המנה, או יכול להביא כרצונו?

תשובה:

שלום רב

  1. יש מקום להקל, היות והאיסור של נתינת מתנה הוא משום שזה נחשב שאילת שלום האסורה באבלות, אבל אצל ההורים מותר לשאול בשלומם משום כיבוד הורים, אבל יש להמנע ממתנה שאינה מתבקשת, רק מה שמתבקש מצד כבודם והנימוס המקובל.
  2. אין חיוב לכסות את המנה, אדם מוזמן לאירוע כידיד לא כפטרון האמור לכסות את העלויות…