חמאת עכו"ם בחו"ל

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
האם ניתן לאכול חמאה בחו"ל (שאינה בכלל גזירת חלב עכו"ם) שלא עירבו בה חומרי טעם ריח וצבע (ניתן להשיג אצל יצרנים קטנים)?
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין חמאת עכו"ם הוא דבר שתלוי במנהג [שלא כחלב או גבינה], ואם אין מנהג ידוע שלא לאוכלו יש להקל, ראה שו"ע יו"ד סי' קטו סעי' ג. אלא שכתב הגר"מ שטרנבוך בספרו ארחות הבית, שמצוי היום שהיצרנים מערבים מעט מרגרינה בחמאה כדי לייצב או כדי לחסוך עלויות, ולכן למעשה יש להמנע, ואין לקנות אלא בכשרות מוסמכת.