האם שייך שאדם יהיה חייב על נזקים פסיכולוגיים?

שאלה:

האם יש חיוב ממוני על נזקים פסיכולוגים/נפשיים.
לחידוד: השאלה היא עקרונית. לא מבחינת גרמא.
בנוסף האם יש חילוק בין נזקים נפשיים שנגרמו מפעולה מכוונת לניזק לדוגמא אונס לבין פעולה שלא היתה ישירה כלפי הניזק לדוגמא נזק שנגרם לאדם שאמד בסמוך לתאונת דרכים

תשובה:

שלום רב,

אני מבים שכוונתך לשאול באופן תיאורטי אם שייך שאדם יהיה חייב עם נזקים פסיכולוגיים. ראה בהשגת הראב"ד על הרמב"ם גירושין  פרק י' הלכה כ' ששייך חיוב ריפוי גם בנזק פסיכולוגי. שמעתי שכך סבור גם הגר"י סילמן.