לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

השכרת דירה למי שאינו שומר שבת

שאלה:

שלום,

האם מותר להשכיר דירה השייכת ליהודי שומר תומ"צ, למי שאינו שומר שבת? אם כן, באילו תנאים?

והאם התשובה תשתנה אם:

א. הבעלים השומר תומ"צ בכל מקרה לא יגור בדירה זו, והיא עומדת רק להשכרה?

ב. הדייר שאינו שומר שבת אינו מחללהּ בפרהסיא?

ג. הדירה משמשת את הבעלים להכנסה לצורך נישואי ילדים, בפרט אם מדובר בבת הנישאת לבחור ישיבה, או בבן בחור ישיבה?

ד. הדרישה לשוכרים שומרי שבת מקטינה באופן משמעותי ביותר את סיכויי ההשכרה, ובכל מקרה מאריכה משמעותית את משך מציאת השוכרים?

יישר כח וכל טוב,
יצחק

תשובה:

שלום רב,

במצב כזה אתה יכול להשכיר את הדירה גם למחלל שבת. כלומר, למרות שלכתחילה משום לפני עיוור ראוי שלא להשכיר למחלל שבת, אבל במקום הפסד ודאי שמותר. בנוסף, רבים מהפוסקים כתבו שאין בכך איסור, ראה שו”ת מנחת שלמה (ח”א סי’ לה אות ה’ ותניינא סי’ ק’ אות א’) ושו”ת יביע אומר (ח”ב או”ח סי’ טו).וראה עוד באגרות משה (או”ח ח”ב סי’ סו). ובשו”ת מלמד להועיל (ח”א או”ח סי’ לח) שהתיר אף להשכיר חנות למחלל שבת. וכ”כ בשו”ת שרידי אש (ח”ב סי’ יט).

אין הבדל בין מחלל שבת בפרהסיא למחלל שבת שלא בפרהסיא. ואין הבדל בתשובה למי מיודע ההשכרה.

בהצלחה