תלמיד שלא הגיע לזמן שקבע עם המורה

 שאלה:

מורה לשעורי עזר קבע עם התלמיד ולא הגיע האם נחשב התחילו במלאכה שצריך לשלם למורה על כך

תשובה:

הכלל אם הסיכום שהתלמיד בא לבית המורה א"צ לשלם שלא נחשב התחיל ואם הסיכום שהמורה בא לבית התלמיד נחשב התחיל וצריך לשלם  לפי מה שניזק המורה שאם יש לו מה לעשות בזמן הזה ישלם כפועל בטל (  נראה בערך שישלם שני שליש אך למעשה המודד כמה שוה לו לקבל ולבטל ממלאכתו ) ואם אין לו מה לעשות והפסיד זמנו צריך לשלם מחיר מלא

הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי