שירת נשים באירוע התרמה

שאלה:

שלום, אנחנו מארגנים (נוער של ישוב דתי) קייטנה לילדים מעמותה מסוימת. על מנת לקיים את הקייטנה אנחנו זקוקים לכסף רב, ולשם כך מארגנים מופע התרמה גדול שאמור בע"ה להכניס הרבה כסף לקייטנה. זמרת מוכרת התנדבה לבוא ולשיר בהופעה בחינם לגמרי וכך התרומות גדלות. הועלתה השאלה- האם מותר הלכתית לאפשר גם לגברים להגיע להופעה? מצד אחד לכל אחד יש בחירה חופשית ואחריות על עצמו, ומי שמגיע חוטא. מצד שני יש עניין של ערבות הדדית ולפני עיוור לא תיתן מכשול- אנחנו גורמים למשהו שהוא אסור בעיקרו- שמיעת קול באישה.
נשמח לדעת תשובה- האם מותר לנו לפתוח טת המופע גם לגברים וגם לנשים או רק לנשים. תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום רב

אין כל ספק שאסור להזמין גברים למופע של זמרת, יש בכך איסור של לפני עיוור לא תתן מכשול, וברור בעיני שמעבירות לא יצא שום דבר טוב. כך שאם המטרה שלכם להרבות כבוד שמים ולחנך את הילדים הרכים, זהיבוא רק על ידי הקפדה על שמירת המצוות ורצון ה' יתברך ללא כל חריגות. תחלטיו מה טוב לכם יותר, להביא רק נשים, או לוותר על הזמרת וליצור אירוע שכולל גם גברים בישיבה נפרדת.

בהצלחה רבה בכל התחומים.