שז"ל לאחר ניתוח להסרת הערמונית

שאלה:

בסד
אדם שעבר כריתה של הערמונית ואין לו זרע
האם יש מקום לומר שז"ל? הרי אין פליטה ממשית אבל יש תחושה כביכול של פליטה האם יש הבדל כלשהו אם המעשה נעשה שלא כדרך הטבע עם האישה
מה יהיה הדין בתשמיש האם יש משמעות להכנסת המכחול לשפורפת ללא פליטה ?

תשובה:

שלום רב,

אין בזה איסור הוצאת זרע לבטלה, מאחר שהזרע אינו יוצא החוצה. ראה בחזון איש (נשים סי' לו סק"ב) שהוכיח שהאיסור הוא באיבוד הזרע בפועל, ולא בכך שהוא נעקר ממקומו. וא"כ גם באופן הזה אין איסור. וראה גם בשו"ת ציץ אליעזר (חי"ד סי' צה).