צער בעלי חיים בעופות

שאלה:

שלום רב
בצרפת קונים ביצים לבנים ( בלי חשש דם) בחנויות של יהודים ואנו בטוחים שהעופות הם בכלובים צרים ,בלי ליראות השמש וחותכים להם המקור כדי שלא לפגוע אחד לשני. האם הביצים מותרים למרות צער בעלי חיים שהבעלים גורמים להעופות? איך לפתור הבעייה כדי לאוכלם בכשרות.
תודה

תשובה:

שלום רב

באופן כללי מה שנצרך לטובת האדם אין בו איסור בעלי חיים. אינני מכיר את המציאות שאתה מתאר, זה נשמע לי מוזר שמערכות הבריאות והכלכלה מאפשרות כזו צורת גידול. בדרך כלל יש הנחיות של מרדי הממשלה כיצד לטפל בעופות מטילות.

מקורות:

ראה ס’ אשרי האיש יורה דעה ב עמ’ קמג, שהגרי”ש אלישיב התיר מה שנוהגים למנוע מזון מתרנגולים לפני השחיטה כדי שהנוצות ירדו בקלות, וכדי שיטילו ביצים בכמות רבה יותר,משום שיש בכך צורך חיוני לאכילת הבשר, וכך גם בתנאי צפיפות בלולים. המציאות שאתה מתאר קצת נשמעת מופרזת.