אסור להזכיר שם של עבודה זרה ובכל זאת הזכירו בתורה לפני בעל צפון

שאלה:

בפרשת השבוע, פרשת בשלח, כתוב בפסוק " וידבר ה' אל משה לאמור, דבר אל בני ישראל וישובו ויחנו לפי פי החירות בין מגדול ובין הים, לפני בעל צפון, נכחו תחנו על הים".
ואומר רש"י, ש"בעל צפון" הוא עבודה זרה שנשארה מאלילי מצרים.
שאלתי היא, איך מוזכר המקום בו אומר ה' למשה להגיד לישראל לחנות ליד שם של עבודה זרה? הרי אסור להזכיר שם של עבודה זרה?

תשובה:

שלום רב,

קושייתך מוזכרת בכמה מהקדמונים. בדעת זקנים כבר העיר הערה ז, ותירץ שהאיסור הוא רק לבני אדם ולא לקב"ה. ראה באור שמח הלכות ע"ז פ"ה הלכה י"א שהביא את דבריהם ותמה ע"ז. הערה זו מוזכרת גם בדברי הגרע"א בהגהותיו על הרמב"ם שם. והניח בצ"ע שאולי זה לא נאמר כל הכתוב בכתבי הקודש.