איפור ומוזיקה באבלות

שאלה:

אני בשנת אבל על אמי ז"ל לפני חודשיים נפטרה יש לי כמה שאלות ואני מעדה אשכנז.יש לציין שאני חיה עם בן זוג ויש 4 ילדים לכן שואלת תשאלות מבחינת הבעל כי אני יודעת שגם בתורה כתוב שאשה צריכה להראות בפני הבעל לכן דואלת כי אני בשנת אבל.
1) האם מותר לי לצבוע שיער
2)האם מותר לשים בושם ורק מבחינת איפור אודם
3)לפעמים יש מופעים בקניון ויש לי ילדים קטנים האם מותר לי לקחת לראות הבעיה יש מוסיקה מה עושה? האם להשאירה שם וליזור לקחת אותה ויש גם תינוקת האם מותר לקחת אותה לשחק בכדורים הבעיה שהכל בקניון ויש מוסיקה

תשובה:

שלום רב

איפור ובושם וצביעת שיער מותרת באבלות לאשה נשואה מיד לאחר השבעה, ואשה שאינה נשואה ואינה בגיל שידוכים, לאחר השלושים, ראה שו”ע סי’ שפא סעי’ ו.

יש להמנע משמיעת מוזיקה, אם אפשר לשלוח אותם עם מישהו אחר או למצוא להם תעסוקה אחרת זה עדיף. אם יש צורך ממשי, קשה להעסיק אותם ואין דרך אחרת והמוזיקה היא ברקע של המקום ואינה מגוף התוכנית, יש להקל.

בשורות טובות.