רפואה אלטרנטיבית – סוז'וק

שאלה:

לאחרונה התוועדתי לטיפול רפואי אלטרנטיבי, בשם סוז'וק. הטיפול עובד באמצעות דיקור בכף היד, המחולקת לאיזורים בגוף, כלומר: דיקור במקום מסויים עשוי לרפא כאב ברגל למשל, וכן הלאה.

רציתי לדעת מה דעת היהדות על טיפול מהסוג הזה.

תשובה:

שלום רב

סוג רפואה כזה אינו בחשש עבודה זרה, הם מאמינים כמו ברפסולוגיה, שיש מקומות בגוף המשפיעים על שאר הגוף, מי שמאמין בכך יכול לעשות זאת, אין בכך איסור, למעט חשש בל תשחית על הכסף המיותר שמתבזבז…

שבת שלום.