נישואין בחול המועד / ברכת הלבנה בשבת

שאלה:

שלום ךרבנים 1אין מערבין שמחה בשמחה במה מדובר למעשה מה הכלל בזה? 2האם מותר לברך ברכת לבנה בשבת3 איך קראו לאישתו של אליהו הנביא? אני ספרדי אשמח למקורות תודה רבה!! וישר כוח עצום!!!

תשובה:

שלום רב

  1. אין מערבין שמחה בשמחה הכוונה שבחול המועד שעסוקים בשמחת החג לא נושאים נשים, כיון שאין מערבין שמחה בשמחה. ראה סוגית הגמרא במועד קטן ח ב.
  2. ראה כאן שהרחבנו בענין זה.
  3. אין לי מושג…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. חזקים וברוכים! לגבי אין מערבין שמחה בשמחה האם למשל אסור ךעשות יום הולדת בחג משןם אין מערבין? דהינו מה הכלל בזה עסין לא ברור לי האם זה בכול החגים? תודה רב