טיסה באמצע שבעת ימי האבל כדי לשבת עם המשפחה

שאלה:

שלום רב
אדם שמת לו קרובו וכבר קברו המת ,והקרוב לא יכול לטיס מחמת דרכון שלו (בעייה בתוקף).
האם יכול הקרוב לינסוע עבור הקבורה ולעשות שבעה בארץ ( במקום פטירת המת)?
או ישאר לבד ויעשה שבעה ימי אבלותו במקומו בביתו?כי אסור לו לצאת מביתו?
תודה. נא לתת המקורות.
מימון.

תשובה:

יש שהתירו לאבל לנסוע למקום השבעה, אבל דוקא כאשר הוא אינו מתערב בקהל גדול, אבל במטוס או רכבת יש להחמיר, אלא אם כן מדובר בצורך גדול מאוד הדומה להפסד של דבר האבד.

מקורות:

ראה קיצור דברי סופרים פרק מב הערה פט.