בישול גוי בטונה שימורים

שאלה:

שלום
טונה שימורים יש בעיה של בישול ישראל לפי ספרדים? אם כן,למה, הרי הש"ע ביו"ד ס'קיג ה'יג פוסק שבישול רק גזרו על דברים שנעשים באש ועוד שזה לא נראה לי שעולה על ש"מ!??

תשובה:

שלום רב

בס' ארחות הבית של הרב שטרנבוך פרק יח סעי' טו כותב, שבשונה מסרדינים שהקלו בהם שהואיל ודי להם בעישון מהיר אין בהם בעיה של בישולי עכו"ם, בשימורי טונה קיים בהחלט איסור זה. צריך להבין עולה על שולחן מלכים הכוונה בסעודה חשובה, לאו דוקא קיסר רומי העתיקה… וראה עוד ילקוט יוסף איסור והיתר ב עמ' שטז.