תפילה בלי כיפה

שאלה:

שלום רב
אם אדם התפלל בטעות בלי כיפה, יצא ידי חובה?תודה

תשובה:

שלום רב

כיון שהדבר נעשה בשוגג יצא ידי חובתו.

מקורות:

ראה הליכות שלמה פ"ב אות טז, שו"ת אור לציון ח"ב פרק ז אות יג, שו"ת יביע אומר ח"ט סי' א. אמנם באגרות משה ח"ד סי' מ הסתפק בזה. במזיד אינו יוצא ידי חובתו.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אין לך כל קשר למעשה שלהם, ובכל מקר עדיף תפילה בלי כיפה מלא להתפלל בכלל, אתה עשה את שלך והם את שלהם. אכן, אם זה אפשרי [רק אתה יודע איך זה יתקבל] תבוא עם כמה כיפות בשקית ותשאל בטבעיות: מישהו רוצה כיפה? תופתע לדעתי… הם ירצו.. מאוד מקובל ללבוש כיפה באזכרה.