טוסטר אובן שחומם בו פלאפל בשרי

שאלה:

קנינו פלאפל שטוגן בשמן של שניצל, והוא בשרי. חיממנו אותו בטוסטר אובן. הפלאפל עצמו יבש. האם הטוסטר הפך לבשרי.?

אם כן, איזה חומר פוגם בטיחותי אפשר להשתמש בו, מבלי שטעמו יחדור לאוכל שעתיד להיכנס אליו.

ומה הוא אופן ההכשרה.? כלומר לשים את החומר במגש, ולהפעיל על החום הכי הגבוה.? ולמשך כמה זמן. ואחר כך 24 שעות, לא לעשות בו שימוש.?

במקרה של חימום פלאפל שהוא מאכל יבש, האם יש צורך, בהכשרה כזאת.?

אם לא, האם יש צורך בהכשרה יותר קלה, או שהוא כבר פרווה גם ככה.?

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין, הפלאפל עצמו כיון שהוא יבש הוא אמנם בשרי מדין "טעם כעיקר" אבל הוא רק בלע טעם בשר ואינו בשר של ממש. ממילא, הטוסטר כבר בולע טעם שני, והטעם השלישי שיבליע במאכלים אינו כלום. אבל לכתחילה כדי שלא להכנס לספקות כדי לבצע הכשרה והיא קלה. לא צריך שום חומר, יש לנקות אותו במטלית עם סבון, ואחר כך כשהוא נקי ולאחר 24 שעות ללא שימוש, יש להפעילו בלי שום חומרים 20 ד' על חומו המירבי. אבל שוב כל זה רק חומרא שמא יש בו ממשות בשר,] ומעיקר הדין די בנקיון בלבד.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. אני אסתפק בניקוי בלבד, כי הבנתי שזה מספיק. לכן השאלה היא כזאת. האם מטלית לכה במים בלבד זה מספיק, או לקנות אותו במטלית במים עם סבון?