הפרשת תרומות ומעשרות על דעת בעל הבית

שאלה:

שלום,
אני נמצא בהוסטל וקונים שם פירות מחנות
שאינני יודע אם מפרישים שם תרומות ומעשרות,
וכל פעם לפני שאני אוכל פרי אני מראה להם שלקחתי
ואז מפריש ממנו כדי שזה לא יהיה בלא דעת בעל הבית
מאחר שכבר לקחתי והראתי להם האם זה נחשב
שהוא כבר ברשותי?

וגם היום כשלקחתי פרי והפרשתי המדריכה שאלה אותי מה אני משחק אם הפירות האם זה נחשב שאין רשות בעל הבית אפילו כשאני מפריש על כל פרי במיוחד
כל פעם שאני צריך לאכול לפני שאני
אוכל אחרי שקיבלתי רשות לקחת?
(אני אינני יכול לומר לה שאני מפריש תרומות ומעשרות מכמה סיבות)
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שאתה מקבל את הפרי לרשותך אתה יכול להפריש ממנו, אף אחד לא יכול לחייב אותך לאכול את כולו, ובהכרח מותר לך גם לזרוק חלק ממנו לפח.

על סדר הפרשת תרומות ומעשרות ראה כאן.

באופן כללי חובה לוודא שהמאכלים בהוסטל עומדים בסטנדרטיים הכשרותיים שאתה דורש, תוכל לברר זאת בהנהלה באמצעות בני משפחתך.

רפואה שלמה!