עונים אמן על ברכתו של גוי

שאלה:

גוי מוסלמי המברך עונים אמן על ברכתו.
אז מדוע גוי מוסלמי אינו מצטרף למנין יהודי הרי שניהם מתפללים לאותו אל.?
וכמו כן ליהודי מותר להתפלל במסגד

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי את שאלתך, מדוע אתה לא שואל מדוע הוא אינו יכול להתחתן עם יהודיה הרי עונים על ברכתו אמן? התשובה היא כי הוא גוי, וגוי הוא לא יהודי, גוי אינו מצטרף למנין ואינו נחשב לקהל ה'. הסיבה שעונים על ברכתו אמן הוא משום שהוא בירך את בורא עולם. אבל לא בגלל שיש איזה איכות או משמעות הלכתית לברכתו. אתן לך דוגמא קיצונית: נניח שהיה אפשרות להתגייר ברגע אחד. האם גוי שהיה מברך על התפוח ומיד מתגייר, האם ניתן לאכול את התפוח ללא ברכה נוספת? לא! הוא חייב בברכה, הברכה שהוא בירך בהיותו גוי, אין לה כל משמעות הלכתית. ואגב, גם אשה אינה מצטרפת למנין למרות שהיא יהודיה כשרה כמו האיש.

לגבי תפילה במסגד, ראה כאן.